Waken kan ruimte maken

Wie

Frans van Ogtrop (1961)

Frans als kind met hond

1963

Frans met Buddy

2016

Werkwijze

Vanaf 1978 neig ik naar wat tegenwoordig presentiebenadering heet.

Veertig jaar werkervaring maakt dat ik mij blijf ontwikkelen en mijn werkwijze zich in geen model laat vatten.

Mijn loopbaan

RecensiesVoor Frans is de dood een vast onderdeel van het leven. Als je voor het eerst in je leven afscheid moet gaan nemen van een dierbare, of dat nu een dier of een mens is, een wezen dat in je hart zit, dan ben je ontvankelijk voor idee├źn en meningen van je omgeving. Daarin loop je het risico dat je jezelf verliest, of dat je niet meer weet wat van jou is en wat een ander toebehoort. Wat Frans doet in een gesprek is luisteren en vragen stellen. Zij stuurt niet en dat is heel erg fijn.
Ik zei vanavond tegen haar: "Ik zit in een achtbaan, we zijn op weg naar de eindbestemming." Ik hing buiten het bakje en hield me nog met twee vingers vast toen we de looping in gingen.
Na het gesprek zit ik weer stevig in het bakje van mijn eigen achtbaan, mijn eigen ride te beleven. We rijden langzaam uit naar de halte waar we gaan uitstappen. Of waar in ieder geval mijn dierbare gaat uitstappen. Dat voelt goed.

Het echt unieke aan een gesprek met Frans is dat ze goed kan luisteren, niet stuurt, en je helpt om terug bij jezelf te komen.

Carolien S., Amazone, maart 2021
telefonische dienstverlening:
1x1 uur, 1x45 minuten, 1x30 minuten
Wij hebben Frans leren kennen in 2007 op een vakantieadres waar zij op dat moment werkte als vrijwilligster. Sinds die tijd werkt zij wekelijks 1 of meerdere dagen bij ons. Tevens is zij meerdere malen als zorg/hulpverlener mee op vakantie geweest. Wij kennen haar als een zeer betrokken en zorgzame hulp.
Dat zij reeds 7 jaar voor ons werkt spreekt voor zich.

Lies H., juni 2014
dienstverlening op locatie en telefonisch
Ik heb de waakster leren kennen als een gedreven persoon voor de medemens, die opkomt voor degene die daar even niet toe in staat is. Een liefde als het gaat om palliatief terminale zorg voor jong en oud. Ik kan haar op ieder gewenst adres inzetten, door de vele jaren ervaring en kennis een betrouwbaar persoon. Ze heeft goede inzichten in eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Ze is assertief, komt op voor haar eigen belangen en die van de klant. Schroomt niet om aan te geven waar verbetering nodig is.

Werkzaamheden waakteam:
Palliatief terminale zorg bij klanten thuis. Stervensbegeleiding.

Klantcatagorie:
Mensen van jong tot oud met een indicatie voor nachtzorg. o.a. Een hoog percentage oncologie patienten in de terminale fase, mensen met ALS, een dwarslaesie, COPD en dementie.

J.v.Schoonhoven, manager waakzorgteam en verpleegkundig nachtteam, juni 2013
dienstverlening op locatie
"Lieve Frans,
Nog mijn hartelijke dank voor wat je voor mijn vrouw en ons hebt gedaan.
Wij zullen dat nooit vergeten."

L.W., april 1984
tekst op dank-kaart van echtgenoot, na de waaknacht waarin zijn vrouw overleed.
dienstverlening op locatie